Er worden protocollen en richtlijnen opgesteld door verschillende instanties om op (korte) termijn weer veilig te kunnen behandelen in 1e lijn fysiotherapie praktijken.

Momenteel is een ‘medisch noodzakelijke’ behandeling toegestaan. Dit natuurlijk wel met de benodigde voorzorgsmaatregelen zoals aangegeven door het RIVM en KNGF. Bij het huidige behandelen moet de fysiotherapeut(e) persoonlijk de afweging maken en daarnaast kunnen verantwoorden, dat de behandeling die hij/zij verricht ‘medisch noodzakelijk’ is. Omdat wij de beschikking hebben over gezichtsbescherming, mondkapjes, schorten en handschoenen kunnen wij deze ‘medisch noodzakelijke’ fysiotherapeutische zorg verlenen.

De triage zal hierbij leidraad zijn.
De beoordeling of uw klacht binnen bovengenoemde categorie valt, is altijd aan uw fysiotherapeut en is niet onderhandelbaar. Behandeling na een operatie, ernstige uitval van spieren, klachten waarbij er onherstelbare schade optreedt zonder behandeling, zijn voorbeelden om momenteel te behandelen.

Omdat het grootste deel van onze gewone behandelingen lichamelijk contact behoeven kan dit gewoonweg niet zonder PBM beschermingsmiddelen. Hiernaast is het nagenoeg onmogelijk om u optimaal te kunnen begeleiden binnen de ‘1,5 meter regel’. Daarom blijven wij vooralsnog gesloten, want wij vinden dat uw – en onze gezondheid simpelweg op de eerste plaats komt en ver boven financiële zaken en roem uitstijgt.

Veel patiënten/cliënten weten ons al telefonisch te bereiken.
Via deze weg kunnen wij toch d.m.v. adviezen/oefeningen e.d. veel voor u betekenen. In een aantal gevallen maken we contact via ‘beeldbellen’ om zo de begeleiding nog verder te kunnen optimaliseren. Uw zorgverzekeraar heeft de goedkeuring voor dit type behandeling gegeven en wij mogen dit dan ook declareren bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar administreert deze behandeling echter als een volledige behandeling en verwerkt deze ook als zodanig in uw dossier. Wij gaan zeer terughoudend om met het declareren van deze behandelingen omdat ze niet voldoen aan onze kwaliteitseisen van een optimale begeleiding, daarom zullen wij het merendeel van deze behandelingen dan ook niet declareren. Wij beschouwen deze handelswijze als service naar onze patiënten.

Wanner wij weer open gaan zullen wij u hierover nader berichten via deze site en waar nodig, via een persoonlijke benadering.

Maar het allerbelangrijkste; “Blijf gezond”

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 20:00
Dinsdag 07:30 – 17:00
Woensdag 07:30 – 16:00
Donderdag 07:30 – 20:00
Vrijdag 07:30 – 16:00

  0183 – 505 557

Maak direct een afspraak

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken.

    (Kies uw voorkeur datum en tijdstip voor de afspraak, u wordt z.s.m. terug gebeld)