Deze tijd van het jaar staat voor ons in het teken van het beoordelen van aangeboden contracten van zorgverzekeraars en het afsluiten van overeenkomsten met deze zorgverzekeraars.

Anders dan u van ons gewend bent zullen wij mogelijk dit jaar 1 of meerdere contracten niet tekenen. De reden hiervoor lichten wij graag voor u toe.

Zoals u wellicht wel zult hebben gemerkt in de landelijke media staat de Fysiotherapeutische zorg in Nederland onder druk door o.a.:

  1. Achtergebleven tarieven, de afgelopen 14 jaar zijn de tarieven binnen de Fysiotherapie nauwelijks aangepast.
  2. Worden er steeds meer administratieve handelingen verwacht van de Fysiotherapeut zonder dat deze financieel gecompenseerd worden
  3. Worden door een aantal zorgverzekeraars klant tevredenheid enquêtes gebruikt als afrekeninstrument voor het al dan niet verkrijgen van een beter contract
  4. Worden er meetmethoden gebruikt (behandelindexen) die voor ons niet transparant zijn

Fysiotherapie Doktershoek heeft kwalitatieve Fysiotherapeutische zorg hoog in het vaandel staan, waarbij u als onze klant centraal staat. Binnen de contractvoorstellen van een aantal zorgverzekeraars komt onze eigen kwaliteitsstandaard in het gedrang door o.a. bovengenoemde punten.

Als praktijk hebben wij besloten dat wanneer deze contract voorstellen niet zullen wijzigen wij de keuze zullen maken om 1 of meerdere van deze contracten niet langer te accepteren. Zodra wij besloten hebben dat wij een contract niet zullen tekenen laten we het u uiteraard bij het eerste contact/gesprek/behandeling weten.

Mocht u verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben dan nemen we contact met u op om de veranderingen te bespreken.
Op dit moment voldoen voor ons Caresq (Promovendum, National Academic, Besured) en de Friesland niet aan onze kwaliteitseisen en de bovengenoemde punten.

Wij hopen uiteraard dat deze zorgverzekeraars alsnog tot een ander inzicht zullen komen en met een contractvoorstel zullen komen op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Namens Fysiotherapie Doktershoek
Marijke en Bert

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 20:00
Dinsdag 07:30 – 17:00
Woensdag 07:30 – 16:00
Donderdag 07:30 – 20:00
Vrijdag 07:30 – 16:00

  0183 – 505 557

Maak direct een afspraak

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken.

    (Kies uw voorkeur datum en tijdstip voor de afspraak, u wordt z.s.m. terug gebeld)