FYSIOTHERAPIE

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg.

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten. De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk.

  • DTF (Directe Toegang Fysiotherapie)
  • Uw gezondheid onze zorg. Uw verzekering uw zorg!
  • 24 uur, 7 dagen per week zelf een afspraak maken

DTF (Direct Toegang Fysiotherapie)

Wat betekent dat voor u?

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig voor de fysiotherapeut.

Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel.
De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts. Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen.

Check voor alle zekerheid uw zorgverzekering.
Informeert u voor alle zekerheid even bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed.

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 20:00
Dinsdag 07:30 – 17:00
Woensdag 07:30 – 16:00
Donderdag 07:30 – 20:00
Vrijdag 07:30 – 16:00

  0183 – 505 557

DE FYSIOTHERAPEUTEN

Wij stellen ons graag aan u voor

Bert MartensFysiotherapeut, Manueel Therapeut
Ik woon in Vught en rijd elke dag met plezier naar Werkendam om hier te werken als Fysiotherapeut / Manueel Therapeut. Sinds mei 1992 werk ik samen met mijn collega Marijke Goedheer in een maatschap, in eerste instantie op de Hoogstraat en vanaf mei 2007 in het medisch dienstencentrum ‘de Doktershoek’ aan de Raadhuislaan 2-031 in Werkendam.

In 1984 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut in ‘s-Hertogenbosch. In 1989 ben ik in Mechelen (België) afgestudeerd als Manueel therapeut (E.S.). Hierna heb ik nog diverse studies, bij-, na- en herscholingen gevolgd. (Manuele therapie SOMT, Orthopedische Manuele Therapie Delft, Manuele therapie Mulligan, Medical taping en diverse andere scholingen/cursussen) In het verleden
Ik sta ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie als ‘algemeen fysiotherapeut’ en ‘manueel therapeut’. Hiernaast sta ik ingeschreven in het BIG register onder nummer 59034428404.

Zoals gezegd werk ik met plezier en ik probeer dat ook uit te dragen naar de patiënten/cliënten. Een prettige onderlinge sfeer is naast het kwalitatief en professioneel handelen, voor mij dan ook een belangrijk item in mijn therapeutische begeleiding.

Marijke GoedheerFysiotherapeut, Manueel Therapeut, Oedeem Therapeute
Na één jaar bij verschillende praktijken/instellingen in binnen- en buitenland gewerkt te hebben om me te oriënteren waar mijn interesse binnen de fysiotherapie werk ik sinds 1990 in Werkendam.

Sinds mei 1992 werk ik samen met Bert Martens binnen een maatschap in een praktijk voor fysiotherapie. In eerste instantie aan de Hoogstraat maar sinds mei 2007 in het medisch dienstencentrum ‘de Doktershoek’ aan de Raadhuislaan 2-031 in Werkendam.

Ik ben in juni 1989 afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Utrecht. Naast algemeen fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in Manuele Therapie (opleiding SOMT in Amersfoort), Oedeemtherapie en manuele lymfedrainage (opleiding beiden op Papendal). Hiernaast heb ik nog een aantal cursussen gevolgd o.a. kaakfysiotherapie, bekkenbodemtherapie en medical taping.

Ik sta ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register fysiotherapie en verder ben ik geregistreerd in het BIG register onder nummer 179033670804

Maak direct een afspraak

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken.

    (Kies uw voorkeur datum en tijdstip voor de afspraak, u wordt z.s.m. terug gebeld)