Beste patiënt/cliënt,

Sinds 1992 vormen wij het maatschap ‘Centrum voor fysiotherapie de Doktershoek’ voorheen ‘………de Hoogstraat’
Tot op heden hebben wij ondanks de jaarlijks toenemende administratieve druk en – eisen van de zorgverzekeraars, elk aangeboden contract getekend. Hiernaast is de vergoeding voor een behandeling sinds 2013 nagenoeg niet bijgesteld. (Een onafhankelijk onderzoek (2019) gaf aan dat de kostprijs voor één behandeling €43 is. Voor 2023 ontvangen wij een vergoeding van net iets boven de €30. Dit ondanks het feit dat ook voor ons de praktijkkosten enorm zijn toegenomen)

Al jaren hebben wij en onze beroepsvereniging protest aangetekend tegen deze onzinnige- en onredelijke eisen. Ook de niet kostendekkende vergoeding werd jaarlijks aangekaart. Maar de zorgverzekeraars namen ‘notie van onze bezwaren’ zonder hier ook maar iets mee te doen. Wij kwamen zelfs ‘nooit aan tafel’ voor een overleg of zelfs maar een toelichting van onze standpunten te mogen/kunnen geven. Zorgverzekeraars nemen in toenemende mate plaats op de stoel van uw behandelaar en verplichten ons hoe wij moeten handelen en de administratie moeten voeren.

Omdat een aantal zorgverzekeraars ook voor contractjaar 2023 wederom met nieuwe onzinnige eisen komen die wederom niet bespreekbaar zijn, geeft het overgrote deel van onze beroepsgroep aan, TOT HIER EN NIET VERDER.
Ook wij conformeren ons aan dit standpunt.

Daarom:
Als wij/onze beroepsgroep niet op korte termijn alsnog kunnen overleggen met de zorgverzekeraars en overeenstemming bereiken over de punten die wij al jaren op tafel leggen, worden er een aantal contracten voor 2023 niet getekend. Elke praktijk/zorgverlener sluit de voor hem/haar slechtste contract(en) uit.
Wij overwegen sterk om het contract met Zorg & Zekerheid (Z & Z) en Menzis voor 2023 niet te tekenen. Deze twee zorgverzekeraars spannen de kroon naar onze bezwaren.

Indien u verzekerd bent bij één van deze zorgverzekeraars wordt u door ons, verder voorgelicht wat dit voor u gaat betekenen als u voor 2023 bij deze verzekeraars blijft. U heeft de mogelijkheid om vóór 01-01-2023 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar . Een advies mogen/willen wij u niet geven. Maar als u nog verdere vragen heeft of een toelichting wenst zijn wij bereid u deze te beantwoorden/geven en u informeren wat dit voor u gaat inhouden.

Hiernaast willen wij u bedanken voor het feit dat 186 patiënten ons dit jaar al met het gemiddelde van een 9,3 beoordeeld hebben.

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 20:00
Dinsdag 07:30 – 17:00
Woensdag 07:30 – 16:00
Donderdag 07:30 – 20:00
Vrijdag 07:30 – 16:00

  0183 – 505 557

Maak direct een afspraak

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken.

    (Kies uw voorkeur datum en tijdstip voor de afspraak, u wordt z.s.m. terug gebeld)